Inomhus mobiltäckning

inomAllt fler använder smarta telefoner och vill ha snabbare uppkoppling och nät. Det kräver mer signalstyrka och bättre bandbredd. Samtidigt ger nya byggtekniker dålig mobiltäckning inne i våra fastigheter. Förändrad byggteknik och sämre telefonantenner i kombination med krav på högre datahastigheter orsakar problem. Moderna fönster har ett skyddande metallskikt för att spara energi. Detta försämrar samtidigt mobilsignalerna inomhus.  Även väggar dämpar signalerna. En isolerad trävägg absorberar ungefär 90 procent av en radiovåg. En betongvägg med ingjutet armeringsnät dämpar ännu mer. Om sedan fönsterkarmar och fönsterbågar är av metall så blir det en verkligt tuff uppgift för mobilsignalerna att ta sig fram. I alla fall utan förstärkning. Vi skapar bättre täckning för FM, TETRA/RAKEL, GPS, 1G, 2G, 3G, 4G, nu pratar vi om nästa fas, 5G.

Utmaningen med denna typ av teknik är att veta vilket system, material och framförallt vilken design man ska använda sig av vid olika tillfällen och anläggningar för att erhålla garanterat det resultat man är ute efter, det är då det krävs att man har mycket erfarenhet och kunskap i ryggen vilket LANCom har mycket av.

Vi utför mätningar på plats vilket ger oss de parametrar vi behöver för att designa ett nät som svarar upp mot förväntningarna.