Övervakningssystem – MMS

TracerXT-Data-Center-management-softwareDCIM system (datacenter infrastructure management) har funnits länge och i många olika utföranden och märken. Tidigare system saknar flexibilitet, funktionalitet och modernt användargränssnitt.

LANCom tar DCIM till en helt ny nivå i och med att LANCom´s MMS (Multi solution management system) lanseras på marknaden.

MMSen  hanterar en uppsjö av gränssnitt för att kunna inkorperera maskiner och funktioner såsom analoga,digitala signaler, Modbus och framförallt IP, och vi kan omvandla det mesta till IP gränsnitt med hjälp av vår ”IPA”.

Utöver de vanliga funktionerna med monitorering av kyla,UPS, fukt, klimat och energi så kan MMS så mycket mer!

 Vad sägs om att koppla ihop passage och larmsystemen med CCTV och låssystemet på serverracken, då kan du kontrollera i realtid eller efteråt att det är samma person som kommer in genom dörren som är kortägare och samtidigt låsa upp de serverrack den personen har rätt  att få access till, du kan fortsatt följa vad som händer i serverhallen, eller kontrollera i efterskott att serviceteknikern utförde servicen du beställt. Du kan även få larm om utrusning/föremål lämnar utrymmet olovligt genom en kameratjänst vi tillhandahåller, vill ni spara bildmaterialet längre så är det inget problem, två veckors lagring ingår som standard i valet kamerafuntion.

Du kan styra belysning från din smartphone eller dator och/eller helt enkelt koppla den till passagesystemet så att det tänds när du kommer in och släcks när man lämnar hallen. Mobil-appen laddar du ner gratis!

Bilder, styrningar och aktuella statusvärden/larmer presenteras i ett smidigt och lätt översiktligt grafiskt gränsnitt på dator, surfplatta eller smartphone var helst du befinner dig och på hur många ställen samtidigt du vill och larm skickas i form av sms och/eller mail till serviceorganisationen och så många mottagare du finner nödvändigt.

Men det stannar inte där, vill du kunna starta om eller stänga ner något? Eller kanske ansluta ventilationssystemet till MMS för att smidigt samla allt på samma ställe, styra brandspjäll eller tala ut i högtalare så är det inget problem, MMS löser det lätt!

Det mesta i utrusningsväg som kameror och låssystem strömförsörjs genom Poe via en Poe-switch som ingår i paketet.

Självklart levererar LANCom hela lösningen förkonfigurerad, installerad och kalibrerad på plats för en problemfri och smidig driftsättning för ditt unika system, utbildning och driftsättningsprotokoll avslutar installationen.